Sökmotoroptimering

sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering är samma sak som SEO (Search engine optimization).

Det handlar i princip om Googleoptimering

Sökmotoroptimering ger dig exponering i sökmotorer som Google och Bing när någon googlar efter sådant om relaterar till din verksamhet. Nu handlar det mesta om googleoptimering då Google är i särklass den mest betydande sökmotorn även i Sverige.  Därför brukar sökmotoroptimeringen så gott som alltid handla om att synas så bra som möjligt i Googles sökresultat.

Att lyckas ta så många bra positioner med så många relevanta sökord, med hög sökvolym, som möjligt = bra sökmotoroptimering

Nyttan med sökmotoroptimering och ökad synlighet i Google

Organisk söktrafik, det vill säga besökare som googlat sig fram till din webbplats, är i många fall mer värdefulla jämfört med andra besökare. Särskilt om du erbjuder produkter eller tjänster. De har redan i steg ett visat att de aktivt letar efter vad du erbjuder. De är med andra ord redan medvetna om vad de letar efter, de behöver inte påverkas genom övertalning. Ju mer innehållet på din webbplats överensstämmer med sökfrasen ju större chans är det att de omvandlas till kunder. För en webbutik är detta extra påfallande. Denna omvandling kallas för konvertering. Med bra sökmotoroptimering och bra konverteringsgrad har du möjlighet att hävda dig mot konkurrensen i din bransch.

Vill du ha hjälp med googleoptimering är det flera saker du har att ta ställning till, men den viktigaste frågan är ifall din leverantör kommer få din webbplats att ranka för de viktiga sökorden.

Arbetssätten för att lyckas med sökmotoroptimering har ändrats

Sökmotoroptimeringen har liksom många andra områden genomgått en förändring. Det är främst Google som ställt de krav som tvingat fram de förändringar av arbetsmetoder som idag används av dem som är mest framgångsrika.

Du behöver vara beredd på att satsa en del resurser för att lyckas, för konkurrensen blir bara större och det är bara topp fem i sökresultatet för varje given sökfras som får någon trafik att tala om. Det pratas mycket om topp 10 men det är de som ligger i den översta halvan som får merparten av den organiska trafiken.

Du rekommenderas att besöka soekmotoroptimering.se om vill lära dig mer om sökmotoroptimering.

Sökmotoroptimeringen har blivit mer komplex, i alla fall om man ser till de saker som påverkar rankingen i Google. Vissa ser fortfarande sökmotoroptimeringen som att fixa sidans title, struktur och justera innehållet så att sajten har ett antal sidor som ska ranka för ungefär lika många sökord som vaskats fram genom en sökordsanalys. Det som setts som avgörande är sedan vilka länkar man lyckats skrapa ihop. Länkar är enormt viktiga men det finns idag andra saker som spelar enorm stor roll för att skapa förutsättningar för att vinna den mest relevanta organiska söktrafiken.